Apelul Eroilor tulceni, liantul între generații

Apelul eroilor tulceni

În organizarea Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Tulcea, în cadrul marii sărbători a Anului Centenar, s-a desfășurat, joi 17 martie, în Piața Civică, Apelul Solemn.

Manifestarea a constat în rostirea numelor Eroilor tulceni căzuți în cele două conflagrații mondiale după care, copiii din școlile tulcene care poartă numele celor căzuți, au răspuns: Prezent!

Lăudabilă inițiativa de a aduce în atenția elevilor Municipiului Tulcea sacrificiul suprem pentru țară săvârșit de eroii celor două războaie mondiale – strămoșii lor.

La ceremonie au participat membri ai Asociației Naţionale a Veteranilor de Război-Tulcea, ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Contra Amiral Iacob Bălan” – Tulcea și ai Asociației Naționale „Cultul Eroilor” – Tulcea.

„Este o formă de recunoștință pentru sacrificiul suprem al sutelor de mii de ostași căzuți la datorie în timpul celor două războaie mondiale, un semn de respect pentru cei care i-au lăsat în urmă pe cei dragi și au pornit pe drumul consolidării statului românesc”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, prezent la eveniment.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*