Apelul Eroilor tulceni, liantul între generații

Apelul eroilor tulceni

În organizarea Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Tulcea, în cadrul marii sărbători a Anului Centenar, s-a desfășurat, joi 17 martie, în Piața Civică, Apelul Solemn.

Manifestarea a constat în rostirea numelor Eroilor tulceni căzuți în cele două conflagrații mondiale după care, copiii din școlile tulcene care poartă numele celor căzuți, au răspuns: Prezent!

Lăudabilă inițiativa de a aduce în atenția elevilor Municipiului Tulcea sacrificiul suprem pentru țară săvârșit de eroii celor două războaie mondiale – strămoșii lor.

La ceremonie au participat membri ai Asociației Naţionale a Veteranilor de Război-Tulcea, ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Contra Amiral Iacob Bălan” – Tulcea și ai Asociației Naționale „Cultul Eroilor” – Tulcea.

„Este o formă de recunoștință pentru sacrificiul suprem al sutelor de mii de ostași căzuți la datorie în timpul celor două războaie mondiale, un semn de respect pentru cei care i-au lăsat în urmă pe cei dragi și au pornit pe drumul consolidării statului românesc”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, prezent la eveniment.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*