Apel fals la 112 făcut de un bărbat care a reclamat că este atacat de mai mulți câini, în comuna Crișan

Un bărbat din comuna Crișan, județul Tulcea a fost amendat cu 500 de lei după ce a efectuat un apel fals la 112, reclamând că este atacat de mai mulți câini. El a fost amendat și cu 2.500 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție.

Echipa de intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea a fost solicitată, prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, de către un bărbat care a sesizat faptul că este atacat de mai mulți câini pe strada Principală din comuna Crișan.

„Pentru soluționarea situației, unitatea noastră a direcționat echipa de intervenție aflată în misiune de menținere a ordinii și siguranței publice în municipiul Tulcea, deplasarea de la Tulcea în comuna Crișan efectuându-se cu ambarcațiunea Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea”, au transmis reprezentanții IJJ Tulcea.

Ajunși la fața locului, jandarmii au luat legătura cu apelantul care le-a comunicat faptul că se află cazat la o pensiune din comuna Crișan. Imediat, oamenii legii s-au deplasat la adresa precizată de bărbat, însă aceștia au fost întâmpinați de administratorul pensiunii respective, care a declarat faptul că nu are nicio persoană cazată la unitatea sa.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au luat din nou legătura telefonic cu bărbatul în cauză, care, de această dată a declarat faptul că se află într-o barcă și se deplasează la Spitalul Județean de Urgență Tulcea.

În acel moment, oamenii legii s-au deplasat din nou pe strada Principală, locul unde, inițial, s-a reclamat atacul canin și au observat un bărbat care se afla într-o „stare vădită de oboseală și emana halenă alcoolică”, fiind incoerent în exprimare.

În momentul în care oamenii legii au efectuat un nou apel către bărbatul care a reclamat presupusul atac canin, au observat că telefonul reclamantului a început să sune.

Jandarmii au identificat persoana, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că în jurul orei 13.30, bărbatul a efectuat un apel la 112, însă acesta a declarat că nu știe cine a sunat la numărul de urgență și nu-și aduce aminte să fi vorbit cu echipajul de Jandarmerie.

Având în vedere cele constatate și faptul că bărbatul nu prezenta nicio urmă de mușcături canine, jandarmii au sancționat contravențional persoana în cauză cu amendă în valoare de 500 de lei pentru alarmarea organelor de menținere a ordinii publice, prin solicitarea intervenției la fața locului, fără motiv întemeiat, dar și cu amendă în valoare de 2.500 lei pentru nepurtarea măștii de protecție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*