Ansamblul „Kozaciok” al ucrainenilor din Bălcăuți este câștigătorul Trofeului Festivalului „Serbările Deltei” 2019

Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei”

Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei” a fost organizat în acest an – în premieră – de Primăria Tulcea, Consiliul Local Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Primăria Sulina, Consiliul Local Sulina și Casa de Cultură Sulina, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Pe 5 și 6 iunie, în Tulcea au avut loc spectacole ale ansamblurilor invitate. În prima zi, după evoluția copiilor din Ansamblul „Dorulețul”, primarul municipiului, Constantin Hogea, și managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Ștefan Coman, au deschis festivalul. Spectatorii au putut admira pe scena din Piața Civică ansambluri ale organizațiilor minorităților naționale din municipiul și județul Tulcea:

  • Ansamblul „Narenler”, Uniunea Democrată a Tătarilor Turcă-Musulmani din România- Filiala Tulcea,
  • Ansamblul „Chave Zurale”, Partida Romilor Pro Europa Tulcea,
  • Grupul de cântece și dansuri bulgărești „Asiga” din Lunca,
  • Ansamblul „Tuna”, Uniunea Democrată Turcă din România – Filiala Tulcea,
  • Ansamblul „Molodțî”, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România – Filiala Tulcea,
  • Ansamblul „Odyssea”, Asociaţia Comunităţii Tinerilor Eleni din Tulcea,
  • Ansamblul „Hilia peristeria”, Uniunea Elenă din România- Filiala Tulcea.

A fost o seară agreabilă pentru sutele de privitori – localnici și turiști – care au urmărit un spectacol în care participanții au prezentat jocuri tradiționale prin care și-au afirmat identitatea etnică

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*