Ansamblul „Dorulețul” din Tulcea participă la Festivalul „Arte și Tradiții Românești” Slatina

Copiii din ansamblul „Doruleț“ au arătat încă o dată cât sunt de buni

O grupă a Ansamblului Folcloric de Copii și Tineret „Dorulețul” se va deplasa la Slatina, unde, între 23 – 25 septembrie, se desfășoară Festivalul – Concurs Național „Arte și Tradiții Românești”. La manifestare vor lua parte peste 300 de elevi ai școlilor populare de arte și meserii din 12 județe, dintre care menționăm Argeș, Cluj, Gorj, Ialomița, Maramureș, Teleorman și Vâlcea, precum și ansambluri folclorice de copii și tineret.

În Centrul Cultural „Eugen Ionescu” și Esplanada Slatina, participanții vor concura pentru 11 discipline artistice studiate în școlile de arte și meserii (dans popular, muzică instrumentală, canto popular, tarafuri, instrumente populare ș.a.), iar în ultima seară, după secțiunile de concurs, va fi lansată o „Culegere de cântece și jocuri din Olt și Romanați”. După cum a afirmat pentru presa locală Viorel Pintea, directorul Școlii Populare de Arte și Meserii Slatina și inițiatorul festivalului, concurenții vor beneficia de o jurizare obiectivă, formată din profesioniști în domeniul artistic, personalități locale cu probitate (profesori, regizori, compozitori sau interpreți de muzică ușoară, populară sau clasică), premiile instituite constând în diplome, trofee și bani.

Însoțiți de prof. Anca Marcoci, copiii „Dorulețului” vor concura la trei secțiuni, după cum urmează: 1. Ansambluri – cu suitele de dansuri populare „Pandelașul” și „Ciobănașul”; 2. Grupuri vocale – cu piesele „Fată cu ochi măslinii”, „Păhărelul” și „Fetele de la Oltina”; 3. Soliști vocali – Medeea Carastoian va interpreta „Bujorel de la fereastră” și „Geamparalele”, iar Denisa Violeta Călin – „Din Măcinii mei de piatră” și „Vin pescarii de la baltă”.

Ediția a V-a a prestigiosului eveniment național este organizată de Școala Populară de Arte și Meserii Slatina, Consiliul Județean Olt, Primăria municipiului Slatina, Crucea Roșie Slatina, Centrul Cultural pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, Muzeul Județean Olt, Biblioteca Județeană Olt și Palatul Copiilor Slatina.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*