Anișoara Radu: „Pensionarii din România continuă să fie ignorați de Guvernul PNL”

Anișoara Radu, deputat PSD Tulcea

Potrivit deputatului PSD de Tulcea, Anișoara Radu, aproximativ cinci milioane de pensionari ar fi trebuit să beneficieze, de la 1 septembrie, de creșterea pensiilor cu 40 la sută, în timp ce PNL „refuză” respectarea drepturilor acestora, obținute prin lege. Totodată, și copiii „sunt ignorați în continuare” și nu vor beneficia nici ei de dublarea alocațiilor.

„PSD propune ca plan de guvernare creșterea punctului pensie în funcție de inflație, creștere economică și creșterea salariului mediu pe economie, dar și creșterea pensiei minime pentru persoanele care au muncit o viață întreagă și care nu își pot acoperi cheltuielile pentru traiul de zi cu zi. Se impune dublarea imediată a alocațiilor pentru copii, așa cum s-a stabilit prin lege. PSD se angajează să acorde o indemnizație de 100 la sută din salariul net pe ultimele 12 luni, pentru creșterea copilului până la 2 ani. Mai mult decât atât, pentru a susține tinerele familii din România, e nevoie de creșterea stimulentului pentru mamele care revin la serviciu înainte de 2 ani și acordarea de vouchere pentru copiii înscriși la creșele private”, a precizat deputatul PSD de Tulcea pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce privește sistemul de educație din România, Anișoara Radu susține că propunerea PSD este de acordare a unei indemnizații pentru transport, chirie și rechizite în vederea stimulării elevilor pentru obținerea unor rezultate bune la învățătură și combaterea abandonului școlar.

„Implementarea unui Program Național pentru achiziția de laptopuri, tablete cu abonament la internet, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și conectarea instituțiilor școlare la internet ar asigura în timpul pandemiei accesul copiilor la o mai bună educație”, a mai declarat Anișoara Radu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*