Anișoara Radu: Nu copiii trebuie să plătească incompetența celor care doar promit fără să facă nimic concret

Anișoara Radu, deputat PSD Tulcea
Anișoara Radu, deputat PSD Tulcea

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege de respingere a OUG care prevedea amânarea pentru data de 1 august a dublării alocației de stat pentru copii, în loc de 1 februarie. Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, trei voturi contra și șase abțineri.

„Reamintesc faptul că încă din decembrie 2019, Camera Deputaților a votat, decizional, propunerea legislativă a PSD care prevedea dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii până în 2 ani și cei cu handicap. Pe 14 ianuarie, legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Astăzi, miercuri, 3 mai, votul majorității parlamentare a făcut dreptate pentru copii, iar PSD a demonstrat odată în plus că luptă pentru și reușește să adopte legi pentru oameni. Nu copiii trebuie să plătească incompetența celor care doar promit fără să facă nimic concret. Alocația este un drept iar toți copii au nevoie de acești bănuți mai mult decât oricând”, a precizat deputatul PSD de Tulcea, Anișoara Radu.

Potrivit deputatului tulcean, drepturile legale ale copiilor trebuie respectate și acordate așa cum spune legea, „nu tergiversate politic pentru interesele cinic-electorale ale PNL”.

„De aceea am votat pentru respingerea categorică a amânării dublării alocațiilor de către guvernul liberal care refuză să aloce resursele cuvenite. Guvernul Orban spune că nu sunt bani. Noi le oferim soluția: prin rectificare bugetară, de la capitolul Bunuri și Servicii. 51 de miliarde de lei a prevăzut guvernul Orban pentru 2020, cu doar 16 ministere, față de 40 de miliarde de lei în octombrie 2019, când a predat PSD guvernarea. Altfel spus, guvernarea PNL cu mai puține ministere – 16, cheltuie mult mai mulți bani pentru achiziții de bunuri și servicii decât guvernul PSD care avea 24 de ministere. Sunt 11 miliarde de lei în plus în 2020 față de octombrie 2019. Pentru dublarea alocațiilor copiilor este necesară o sumă de aproximativ 7,5 miliarde de lei anual. Președintele Iohannis trebuie să demonstreze că-i pasă de copiii României și să promulge această lege, astfel încât copiii să beneficieze de aceste alocații majorate”, a mai declarat Anișoara Radu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*