Amenzi în valoare de peste 25.000 de lei, aplicate de jandarmii tulceni la sfârșitul săptămânii trecute

Sancționați pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au acționat la sfârșitul săptămânii trecute pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în zonele de competență.

De asemenea, Jandarmeria Tulcea, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, au desfășurat mai multe acțiuni cu caracter preventiv pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protejare împotriva răspândirii noului virus. În cadrul acestor acțiuni s-a avut în vedere verificarea modului de respectare a prevederilor legale și a măsurilor sanitare în contextul stării de alertă.

„Activitatea este importantă, cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă, la nivel național au fost raportate creșteri ale numărului persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2”, au precizat reprezentanții IJJ Tulcea.

Pe timpul misiunilor, jandarmii tulceni au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale, dintre care  27 de avertismente, valoarea amenzilor fiind de 25.300 de lei. Dintre acestea, 15 sancțiuni au vizat încălcarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 52 de sancțiuni contravenționale au vizat încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, iar 16  sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 23/2008, respectiv neprezentarea permisului de pescuit, reținere pește subdimensionat, pescuitul cu lanseta folosind plasă monofilament și nerespectarea condițiilor prevăzute în permisul de pescuit.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*