Amenzi de peste două milioane de lei, în urma acțiunilor antibraconaj făcute anul acesta în Delta Dunării

Pescari din Delta Dunării

Autoritățile tulcene au capturat 16,5 tone de pește fără documente legale și au aplicat sancțiuni în sumă totală de peste două milioane de lei, în urma acțiunilor antibraconaj făcute în Delta Dunării în prima jumătate a acestui an.

Potrivit Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, în prima jumătate a anului 2020, toate instituțiile cu competențe de control pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării – Serviciul de Poliție Delta Dunării, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, Garda Națională de Mediu, Poliția Transporturi, Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, Poliția de Frontieră, Comisariatele Regionale de Control ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au efectuat un număr de 1.841 de controale, în cursul cărora au fost verificate 126 de obiective și 1.216 mijloace de transport, ambarcațiuni ori vehicule.

„În urma acestor controale s-au înregistrat 131 de dosare penale, s-au constatat 186 de infracțiuni, 176 de persoane au fost cercetate în domeniul piscicol și au fost constatate și aplicate un total de 2.685 de contravenții, în valoare totală de 2.155.731 lei. De asemenea, au fost confiscate 16.500 kg de pește de diverse specii și 80,2 kg de icre, un total de 4.226 de unelte de pescuit, 38 de ambarcațiuni, 1 dispozitiv electric de pescuit, 33 de motoare pentru ambarcațiuni și un număr de 17 autovehicule”, au transmis reprezentanții ARBDD.

Acțiunile de control au caracter permanent, iar celor ce desfășoară diverse activități pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării li se recomandă să respecte prevederile legale în vigoare precum și condițiile specifice rezultate din statutul de arie naturală protejată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*