Amenzi de 10.000 de lei, aplicate de pompieri în urma unor verificări la unități de învățământ din Tulcea

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate de pompieri în urma unor verificări la unități de învățământ din Tulcea

Serviciul Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a desfășurat în perioada premergătoare începerii noului an școlar zeci de acțiuni de control și activități de îndrumare și informare preventivă pe linia respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor la unitățile de învățământ, precum și modul în care sunt respectate regulile și măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID – 19.

„Inspecția de Prevenire din cadrul ISU Tulcea desfășoară pe parcursul întregului an activități de îndrumare și control la nivelul unităților de învățământ din județ, cu ocazia verificărilor executate la nivelul unităților administrativ teritoriale, conform planificărilor care stau la baza derulării activităților specifice, în vederea identificării și remedierii posibilelor cauze care pot genera situații de urgență”, ai precizat reprezentanții ISU Tulcea.

Astfel, au fost desfășurate 63 de acțiuni de control și activități de îndrumare și informare preventivă în timpul cărora au fost depistate 45 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor și protecție civilă, 21 dintre acestea fiind soluționate pe timpul controalelor.

„Ca urmare a neregulilor constatate, cadrele Inspecției de Prevenire au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.000 de lei”, au mai transmis sursele citate.

Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite au vizat asigurarea permanentă a condițiilor de evacuare a persoanelor, funcționarea iluminatului de securitate pentru evacuare, exploatarea corectă a centralelor termice și a coșurilor de evacuare a fumului, existența și funcționarea stingătoarelor de incendiu și a rețelelor de hidranți interiori, existența și funcționarea instalațiilor de detectare, semnalizare, alarmare și stingere a incendiilor și măsurile privind combaterea efectelor pandemiei COVID – 19.

Totodată, potrivit ISU Tulcea, din evidențele actuale, la nivelul județului funcționează fără a deține autorizație de securitate la incendiu un număr de cinci clădiri cu destinația de unități de învățământ.

„De menționat este faptul că deținerea autorizației de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu, așa cum nici lipsa acestui document administrativ nu maximizează riscul producerii. Acest aspect nu exclude necesitatea obținerii autorizației de securitate la incendiu, specialiștii noștri fiind într-o continuă activitate de identificare a clădirilor care necesită autorizație de securitate la incendiu și de îndrumare a administratorilor acestora în ceea ce privește securitatea la incendiu”, au mai spus reprezentanții instituției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*