Ambasadorul Hans Klemm a inaugurat Raftul American la Biblioteca Județeană „Panait Cerna“ din Tulcea

Ambasadorul SUA, Hans Klemm a ajuns în vizită oficială la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Biblioteca Județeană Panait Cerna a primit marți, 30 octombrie vizita Excelenței Sale, domnul Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România, care a făcut o donație de carte și a inaugurat Raftul American (American Shelf) în cadrul acestei instituții.

La eveniment au participat vicepreședinții Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani și Petre Badea, managerul Bibliotecii Județene Panait Cerna, Ligia Dima, primarul Constantin Hogea, viceprimarul Petre Marinescu și Prea Sfinția Sa,Visarion, Episcopul Tulcii.

Raftul cuprinde literatură americană clasică și contemporană, literatură pentru copii și tineret, materiale pentru învățarea și predarea limbii engleze, precum și cărți despre politica externă, geografia, istoria și etniile Statelor Unite. Colecția oferă acces la resurse despre Statele Unite ale Americii, cultura și valorile americane.

„Este o onoare pentru noi, tulcenii, să găzduim vizita domnului ambasador. Ani la rând, părinții și bunicii noștri au așteptat să vină americanii. Iată că astăzi primim vizita oficială a Ambasadei SUA în Tulcea. Este o onoare că ați ales Tulcea pentru această donație de carte, nu știu cum dintre cele nouă consilii județene ați ales tocmai Tulcea, dar vrem să vă mulțumim pentru acest lucru. Inițiativa Excelenței Voastre de a inaugura acest Raft American la Tulcea ne onorează și ne asigură un loc în rândul zecilor de biblioteci din întreaga țară care beneficiază de donațiile făcute de dumneavoastră. Ambasada Statelor Unite ale Americii face un lucru excelent promovând dragostea românilor pentru citit, pentru cărţi şi istorie şi permițând în același timp un contact direct cu cetăţenii români. Vreau să vă transmit și salutul domnului președinte Horia Teodorescu, care vă mulțumește că ați ajuns la Tulcea pentru a face această donație de carte pentru Biblioteca Județeană“, a declarat cu acest prilej vicepreședintele Dumitru Mergeani.

„Vă mulțumim că ați fost deschiși pentru donația celor aproximativ 250 de titluri de istorie, cultură, limbă și literatură americană. În calitatea mea de ambasador, am trei priorități pentru activitatea mea în România. Una este acea de a lucra cu partenerul nostru strategic România pentru a promova securitatea întregii lumi. O a doua prioritate este promovarea democrației și a valorilor democratice. Câteva dintre cărțile pe care le-am donat se referă exact la experiența americană în privința democrației și în privința eforturilor de a promova democrația în întreaga lume. Cea de a treia prioritate a ambasadei noastre este promovarea prosperității, a României, a Statelor Unite, dar și legăturile comune, sporirea comerțului și a investițiilor. Dar prosperitatea se poate măsura și altfel, de exemplu în felul în care SUA și România se înțeleg. Pentru acest lucru, la ambasadă promovăm o serie de programe de schimburi culturale și căutăm fiecare nouă ocazie pentru a spori cunoștințele românilor despre Statele Unite și cunoștințele americanilor despre România. Una dintre modalitățile prin care am încercat să facem acest lucru a fost să construim o rețea de parteneriate cu bibliotecile județene din România“, a declarat ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Donația oferită de Ambasada SUA va intra în patrimoniul Secției de Limbi Străine a bibliotecii tulcene pentru a sta la dispoziția profesorilor, elevilor și a publicului interesat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*