Agenții de la Penitenciarul Tulcea prinși în flagrant, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA

Penitenciarul Tulcea. FOTO Cătălin Schipor

În data de 9 august, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, cu aplicarea unei pedepse cu suspendare la închisoare de 2 ani și 6 luni, pentru unul dintre cei doi agenți de penitenciare cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, respectiv 2 ani și 10 luni pentru cel de-al doilea agent de penitenciare cercetat pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită şi a unei infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive.

Totodată, pentru cei doi s-a dispus măsura executării a 90 de zile de muncă în folosul comunității.

În fapt cei doi agenți de penitenciare au fost prinși în flagrant, la data de 18 iulie într-un dosar penal în care existau suspiciuni de luare de mită în vederea introducerii în penitenciar de telefoane mobile și etnobotanice.

În cazul unuia dintre agenți, după realizarea flagrantului, a fost identificată asupra sa suma de 3000 lei primită cu titlu de mită pentru serviciul de introducere de telefoane mobile în Penitenciarul Tulcea la o dată anterioară.

În cazul celui de-al doilea agent, în urma flagrantului, a fost identificată suma de 2000 lei primită cu titlu de mită, 2 telefoane mobile și aproximativ 15 grame de produse etnobotanice ce urmau a fi introduse în penitenciar de către agent.

Acțiunile de prindere în flagrant s-au realizat de către ofițerii SJA Tulcea cu sprijinul Serviciului Operații și Serviciului Tehnic și a unui lucrător din cadrul SCCCO Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*