Acțiuni ale polițiștilor tulceni pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal

Polițiștii tulceni. FOTO Cătălin Schipor

În perioada 9 – 10 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au acționat pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit.

În perioada 9-10 septembrie, polițiștii tulceni au desfășurat acțiuni pe raza municipiului Tulcea, având ca obiect verificarea legalității activităților comerciale, a operațiunilor de import/export achiziții intercomunitare, transport, depozitare și comercializare a bunurilor.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 13 operatori economici, iar urma controalelor au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 la Ordonanța de Urgență nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de peste 21.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării peste 100 fire de flori, în valoare de aproximativ 402 de lei, pentru care nu existau documente legale de proveniență și suma de 760 lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilicite.

La data de 9 septembrie, polițiștii tulceni au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Tulcea, ocazie cu care au constatat faptul că agentul economic nu a înregistrat în casa de marcat, veniturile obținute din comercializarea produselor, în sumă de 389 de lei.

În cauză, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei și au ridicat în vederea confiscării suma de 389 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*