Acțiune socială în parohia 6 Martie a Episcopiei Tulcii

Acțiune umanitară a Episcopiei Tulcii la Sălcioara. FOTO Episcopia Tulcii

În data de 4 septembrie, P.S. Visarion, Episcopul Tulcii a efectuat o vizită filantropică în parohia 6 Martie – Sălcioara, protopopiatul Babadag, o parohie a cărei credincioși sunt confruntați cu probleme sociale.

Parohia beneficiază de atenția constantă a Episcopiei Tulcii, în numeroase rânduri creștinii de aici fiind ajutați atât material dar și spiritual, prin acțiuni umanitare realizate și cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei prin acordarea unor burse de studiu, și sprijin financiar pentru biserica din localitate.

La acțiunea socială de astăzi care a avut loc în biserica ,,Sf. Dimitrie” din localitate, Preasfințitul Părinte Visarion a fost însoțit de la Centrul Eparhial de către Pc. Pr. Ioan Strat, consilier social, de preotul din localitate și de directoarea școlii Jurilovca.

Aici s-a întâlnit cu 30 de elevi din școala Jurilovca (din localitățile Sălcioara, Vișina și Jurilovca), cărora le-a oficiat o slujbă de binecuvântare, le-a vorbit despre educația religios – morală a tinerilor și despre necesitatea predării orei de religie în școli, dăruindu-le totodată și ghiozdane cu rechizite școlare necesare pentru întreg anul școlar.

Satul Sălcioara este situat pe malul lacului Razim, fiind atestat în secolul XVII – sat turcesc la origine, este colonizat la începutul secolului al XIX -lea cu bulgari, iar după 1878 cu veterani ai Războiului de Independență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*