Acțiune preventivă și daruri pentru copiii din Centrul Sofia din municipiul Tulcea în prag de sărbători de iarnă

Polițiștii s-au întâlnit cu copiii. FOTO IPJ Tulcea

Vacanţa de iarnă se apropie cu paşi repezi pentru elevi, iar siguranţa acestora rămâne în continuare o prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea.

În ziua de 19 decembrie, polițiștii tulceni s-au deplasat la sediul Centrului Multifuncțional Sofia din municipiul Tulcea, unde au prezentat copiilor recomandări preventive pentru a avea o vacanță liniștită.

După ce au prezentat măsurile preventive pentru ca cei mici să aibă sărbători de iarnă liniștite alături de familie, polițiștii au avut surprize pentru copii – dulciuri din partea organizațiilor sindicale și profesionale ale polițiștilor.

Copiii au mulțumit polițiștilor pentru daruri cântându-le colinde.

Iată câteva din recomandările făcute de polițiști:

  • Din cauza lipsei de experienţă specifice vârstei, dar şi a dorinţei de afirmare în grupurile de prieteni sau în situaţii mai puţin prietenoase, cei mai mici dintre tulceni au tendinţa de a se aventura în situaţii pe care ulterior s-ar putea să nu fie atât de capabili a le manageria.
  • În ziua de azi, copiii trebuie să învețe cum să reacționeze în situații periculoase, având o viziune practică asupra lucrurilor şi realităţii, pentru a fi în siguranță. Situaţiile periculoase trebuie prezentate copiilor cu blândeţe şi, în acelaşi timp, să fie însoţite de reguli eficiente pentru a evita implicarea în situații dificile. În acest fel, copiii îşi vor dezvolta încrederea în sine pentru a face faţă situaţiilor dificile.
  • Atunci când se joacă în stradă sau în parcuri, asiguraţi-vă că le cunoaşteţi anturajul, prietenii de joacă. Spuneţi-le copiilor, repetaţi-le de fiecare dată dacă este cazul, că nu au voie să plece cu persoane străine sau să intre în conversaţie cu acestea, oricât de bine-intenţionate par a fi.
  • În cazul adolescenţilor, este important ca părinţii să cunoască anturajul acestora şi pe cât este posibil prietenii din reţelele de socializare sau activitatea acestora în mediul virtual. Din nevoia de libertate, specifică adolescenţei, pot apărea situaţii deloc plăcute de părăsire a domiciliului în compania unor persoane străine, plecări ce pot sfârşi tragic.
  • În cazul frecventării diferitelor zone aglomerate, vigilenţa tinerilor trebuie să fie mărită când e vorba de obiecte personale de valoare sau bani. Astfel, este indicat să nu afişeze ostentativ telefoane mobile sau bijuterii faţă de persoane necunoscute lăudându-se cu valoarea acestora.
  • Utilizarea reţelelor de socializare trebuie făcută cu mai multă prudenţă, mai ales din perspectiva afişării fotografiilor şi a informaţiilor personale. Este recomandată restricţionarea accesului persoanelor străine, prin personalizarea conturilor şi filtrarea tuturor cererilor de prietenie. De asemenea, discuţiile cu persoane pe care nu le cunoaşteţi bine din viaţa reală trebuie să fie cât mai restrictive, fără a da prea multe informaţii despre activităţile cotidiene sau problemele specifice vârstei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*