Acțiune pe linie de circulație rutieră a polițiștilor tulceni pe drumurile din județ

Autospecială cu radar a poliției tulcene. FOTO Cătălin SCHIPOR

Polițiștii au aplicat peste 640 de sancțiuni contravenționale și au reținut peste 40 de permise de conducere, în cadrul unei acțiuni de 7 zile desfășurate în județul Tulcea, pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În perioada 2 – 8 septembrie, la nivelul județului Tulcea, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, în cadrul căreia au fost folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCam.

În urma activităților desfășurate de polițiștii rutieri, au fost aplicate 643 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 263.000 de lei, dintre care, cele mai multe, 320, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 31 pentru abateri ale bicicliștilor, 14 pentru abateri ale pietonilor.

De asemenea, au fost reținute 42 de permise de conducere, dintre care 25 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 10 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier.

Având în vedere creșterea constantă a valorilor de trafic, polițiștii tulceni desfășoară periodic acțiuni pentru reducerea riscului rutier și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și vor folosi la capacitate maximă echipamentele de determinare a vitezei atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*