Acțiune desfășurată de poliția economică din Tulcea

Acțiune desfășurată de poliția economică din Tulcea. FOTO IPJ Tulcea

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Tulcea, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Tulcea – Biroul de Ordine Publică și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Tulcea, pentru prevenirea, descoperirea și combaterea ilegalităților economice specifice stării de alertă actuale, prevenirea și combaterea infracțiunilor de natură economică ce se comit în domeniul comerțului cu mărfuri, în general și al comerțului de produse de panificație, în special, precum și prevenirea/limitarea răspândirii noului coronavirus și reducerea efectelor asupra populației.

Astfel, polițiștii au efectuat controale la 16 societăți comerciale, o piață și doi producători agricoli.

În cadrul activităților, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.500 de lei, din care 5 sancțiuni la O.U.G. nr.28/1999, în valoare de 11.500 de lei pentru nerespectarea operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal și 4 sancțiuni la Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat 860,6 lei, sumă neînregistrată în aparatul de marcat cu memorie fiscală.

Menționăm faptul că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, având scopul de a preveni și combate atât infracțiunile la domeniul economic, cât și infectarea cu noul coronavirus.

În cadrul aceleiași acțiuni, un polițist din cadrul Biroului de Ordine Publică Tulcea a identificat în Piața Sfântul Gheorghe din municipiu o geantă tip borsetă, nesupravegheată, în care se aflau mai multe documente, precum și suma de 3.300 de lei. Polițistul, împreună cu alți doi colegi din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au procedat la căutarea proprietarului borsetei, identificându-l în persoana unui bărbat de 70 de ani, din municipiul Tulcea, căruia i-au înapoiat bunurile pierdute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*