Acțiune de amploare a polițiștilor rutieriști tulceni la nivelul întregului județ

Polițiștii aui ieșit pe străzi în număr mare într-o acțiune de prevenire. FOTO IPJ Tulcea

În perioada 31 mai – 3 iunie, la nivel național, Poliția Rutieră a desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind vizate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De la începutul anului și până pe 30 mai, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea au fost înregistrate 15 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 4 persoane şi rănirea gravă a 11 persoane, principalele cauze generatoare ale acestora fiind conducerea sub influența alcoolului  – pentru 4 accidente și indisciplina pietonală – pentru 4 accidente.

Principalele obiective ale acțiunii au fost: combaterea abaterilor privind nerespectarea regimului legal de viteză, combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane care nu dețin permis de conducere/aflate sub influenţa alcoolului, respectarea normelor rutiere de către biciclişti, pietoni şi căruţaşi și combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 408 sancțiuni contravenționale la legislația privind circulația pe drumurile publice, dintre care, cele mai multe, 197 sancțiuni, au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
De asemenea, polițiștii au reținut 19 premise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

remise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*