Acțiune a polițiștilor tulceni în Delta Dunării, pentru protejarea fondului piscicol

Acțiune a polițiștilor tulceni în Delta Dunării, pentru protejarea fondului piscicol

Polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au acționat, în perioada 16 – 23 februarie, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește. Astfel, în această perioadă, polițiștii au efectuat controale, în Delta Dunării, în zona navigabilă și terestră.

Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii au constat nouă infracțiuni, dintre care șase de braconaj piscicol și trei de furt, fals și uz de fals, iar cinci persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări. De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 354 de kilograme de pește, 37 de unelte de pescuit (14 setci tip monofilament, 14 setci din fir textil și nouă din fire polimerice torsionate, în lungime totală de peste 1,5 km), trei ambarcațiuni, trei motoare pentru ambarcațiuni, trei acumulatori auto, trei rezervoare și patru rame. Valoarea aproximativă a bunurilor confiscate este de 148.100 de lei.

Acțiune a polițiștilor tulceni în Delta Dunării, pentru protejarea fondului piscicol

Exemple:

  1. La data de 16 februarie, în apropierea localității Colina, pe un canal de legătură cu lacul Razelm, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție „Delta Dunării”, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal privind infracțiuni de braconaj, fals și uz de fals, în baza ordonanței de ridicare, au ridicat, în vederea confiscării, o ambarcațiune prevăzută cu motor de 150 CP (în valoare totală de aproximativ 62.000 de lei), care ar fi fost folosită la săvârșirea a 12 infracțiuni de braconaj piscicol.
  2. La data de 22 februarie, pe lacul Razelm, golful Holbina, au fost depistați doi bărbați, care ar fi pescuit dintr-o ambarcațiune cu motor outboard de 115 CP, folosind opt unelte tip setcă din fir textil și nouă unelte tip setci din fire polimerice torsionate, având capturate 194 kg de pește, din diferite specii. Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare. Uneltele de pescuit, ambarcațiunea și motorul au fost ridicate, în vederea confiscării. În cauză, a fost întocmit dosar penal.
  3. Tot la data de 22 februarie, pe Canalul 2, în apropierea lacurilor Sinoe (județul Constanța) și Smeica (județul Tulcea), au fost depistați în flagrant delict un bărbat și un minor, la scurt timp după ce ar fi pescuit comercial cu 14 setci tip monofilament, având capturate 75 kg de pește, din diferite specii. Aceștia ar fi folosit la activitatea de braconaj piscicol o ambarcațiune tip lotcă, cu motor outboard de 20 CP. Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil, spre valorificare. Uneltele de pescuit, ambarcațiunea și motorul au fost ridicate, în vederea confiscării. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Cand va incepe prohibitia poate faceti controale si pe canalul de centura de langa fosta incinta cormoran. Acolo in fiecare an in prohibitie se pescuieste fara a fi deranjati de catre autoritati ca doar e Nicu Chimistu

  2. Vă pierdeți timpul degeaba, subiectul e veșnic si neinteresant. Pa canalele 2 si 5 pescuiesc doar piloșii și nesimțiții, polițiștii și securiştii și magistrații…sigur că, din când în când, se amestecă si braconierii! Eu zic să se scoată tot peștele și scăpăm de prostiike astea! Diar pescarii amatori se uită ca proștii!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*