Accident naval pe Dunăre, în apropiere de Crișan. Două persoane rănite și una dispărută

Misiune pe apă. FOTO Arhivă

Un grav accident naval a avut joi seară în jurul orei 19,30, pe Dunăre, în apropiere de Crișan. Trei persoane se aflau într-o ambarcațiune, care s-a răsturnat. Două au fost găsite de echipele de salvatori, iar o a treia este dată dispărută. 

Potrivit reprezentanților ISU Delta Tulcea, în jurul orei 19:30, Pichetului de pompieri nave operative Crișan a fost solicitat să intervină la un accident naval în care a fost implicată o ambarcațiune și 3 persoane. Accidentul s-a produs la mila 8, în apropierea localității Crișan. S-a intervenit cu 1 ambarcațiune tip RIB și nava SMURD. În zonă au fost găsite două victime, una de sex masculin – 46 ani și una de sex feminin – 43 ani, care au fost preluate de către nava SAJ conștiente, fiind transportate la Spitalul Județean Tulcea.

Cea de a treia persoană, de sex feminin, în vârstă de 36 ani este dată dispărută. Cele două echipe de salvatori pompieri, împreună cu un echipaj al Poliției de Frontiera o căută.

UPDATE:

Se pare că victimele erau din Letea, iar accidentul s-a produs după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a lovit de un ciot din apă.

Cele două persoane au fost salvate de un taxi pe apă care trecea prin zona, dar a treia victimă, în cădere, i s-ar fi desfăcut vesta de salvare si a dispărut in apă.

Căutările au fost oprite după ora 22.00 urmând a se relua vineri dimineață.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. FOTO Încă o ambarcațiune s-a răsturnat în zona Crișan după ce a lovit un buștean: autoritățile au intervenit pentru salvarea a 15 persoane | Tulcea NEWS
  2. Restricții de viteză pe brațul Chilia în urma accidentelor navale: se fac cercetări hidrografice | Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*