Accesorii medicale second-hand pentru Spitalul Județean Tulcea. Vicepreședintele CJ Tulcea, Mergeani: „Pacienții merită mai mult. Sper să ridicăm nivelul condițiilor”

Ajutoare second-hand pentru Spitalul Județean Tulcea. FOTO Mita Mergeani

Un tir plin cu paturi de spital, scaune și alte obiecte spitalicești a ajuns pe 6 aprilie în curtea Spitalului Județean Tulcea. Este vorba de o donație inițiată de un grup de medici francezi ce au vizitat Delta Dunării și municipiul Tulcea.

„Un proiect de suflet gândit anul trecut a prins viață și sper să ajute oamenii suferinzi din Spitalul Județean Tulcea. Totul a început cu vizita unui grup de doctori francezi în Deltă și în urma unei discuții, și-au arătat interesul de a face o donație către spital. Când am facut acest demers, mi-am asumat și acest gen de reacții gen “nu primim gunoaiele altora”. Sunt sigur că ce e uzat moral și tehnic va fi îndepărtat, nu se va folosi. Normal ca pacienții marită mai mult și sper pe viitor să reușim să ridicăm nivelul condițiilor.“ a transmis vice-președintele Consiliului Județean Tulcea, Mita Mergeani pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, donația, în valoare de aproximativ 45.000 a fost făcută de către Asociația „Medecine Aide et Presence“, reprezentată prin Pierre Chollat-Namy – președinte. Partea română a avut de asigurat transportul, costul acestuia fiind asigurat prin donații ale agenților economici din Tulcea.

Descărcarea materialelor a fost făcută cu ajutorul voluntarilor. După inventariere, acestea urmează a fi repartizate pe secțiile spitalului, în funcție de necesități.

Este bine de știut că „Médecine, Aide et Présence” se auto-descrie drept o asociație umanitară al cărei principal scop este ajutorarea celor săraci. Convoaiele cu ajutoare strânse de această organizație pleacă de obicei către Africa, în zone afectate de conflicte, dezastre naturale sau condiții economice dificile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*