Absolvenților de învățământ, promoția 2022, se pot înregistra în evidențele AJOFM Tulcea

AJOFM Tulcea. FOTO Adrian Boioglu

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Tulcea informează absolvenții instituțiilor de învăţământ, promoția 2022, că sunt așteptați să se înregistreze în evidențele instituției pentru a beneficia de toate serviciile prevăzute de lege cu scopul integrării pe piața muncii.

Potrivit AJOFM Tulcea, absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în evidența agenției pentru ocuparea forței de muncă, în raza cărora își au domiciliul, beneficiază de servicii gratuite de informare și consiliere profesională, mediere a muncii, servicii de formare profesională, precum și de măsuri de stimulare a ocupării (prime).

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, sunt:

  • actul de identitate;
  • diploma de absolvire sau adeverința din care să rezulte data absolvirii;
  • Curriculum Vitae;
  • declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate;
  • acord de utilizare a datelor cu caracter personal.

Prin absolvent al unei instituții de învăţământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Înregistrarea absolventului ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii indemnizației de șomaj care se acordă în cazul în care nu a reușit să se încadreze în muncă, potrivit pregătirii profesionale, în termenul menționat. În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor, dată stabilită prin reglementările normative în vigoare.

În cazul elevilor care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

De asemenea, pentru a afla informații mai detaliate privind acordarea indemnizației de șomaj absolvenții instituțiilor de învățământ – promoția 2022 pot consulta site-ul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă – www.anofm.ro, secțiunea Persoane fizice/ Indemnizații de șomaj și venituri de completare sau se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, de luni până joi, în intervalul orar 08.00 – 16.30 și vineri între orele 08.00 – 14.00, folosind următoarele mijloace de comunicare:

  • E-mail: tulcea@anofm.gov.ro
  • Telefon: AJOFM Tulcea – 0240/516.858 (Punctul de lucru Măcin – 0240/571.761, și Punctul de lucru Babadag – 0240/561.891).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*