A VI-a ediție a Festivalului – Concurs „Leru’i Ler” se ține la Satul Pescăresc din Tulcea

Festivalul – Concurs „Leru’i Ler”

Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” organizează duminică, 16 decembrie, a VI-a ediție a Festivalului – Concurs „Leru’i Ler”.

Acest festival, inițiat în 1998 și organizat sub formă de concurs din 2012, promovează colindele, datinile și obiceiurile de iarnă.

“De fapt, Ansamblul «Baladele Deltei» a început de miercuri, 12 decembrie, suita de manifestări pe care o organizează anual în această perioadă: Spectacolul de Datini și Obiceiuri de Iarnă «La Dalbă Cetate», programat la Teatrul «Jean Bart», va fi urmat de două spectacole susținute pe scena din Piața «Tricolorului» din municipiu, joi și vineri (de la ora 16.00), de Alaiul «Cerbul» din comuna Heleșteni (Iași), Ceata din Dolheștii Mici (Suceava), Corul «Cantus Libera» și Ansamblul Folcloric «Dorulețul». Revenind la evenimentul de duminică, am insistat ca participanții – formații și grupuri din municipiul și județul Tulcea – să-și alcătuiască repertoriul de concurs preponderent din piese dobrogene. La ediția din acest an s-au înscris până acum 16 formații, cete și soliști vocali din 10 localități”, a declarat coregraful Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Juriul acestei ediții este compus din prof. Mihail Gheba, inspector școlar pentru activități extrașcolare – președinte, dr. Iuliana Titov – șef serviciu Muzeul de Etnografie și Artă Populară, pr. Mihael – Marian Mihai, prof. Ștefan Coman – manager Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Constantin Daniel Arhire – secretar literar Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Festivalul – Concurs Județean de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă „Leru’i Ler” se desfășoară duminică, 16 decembrie, la Satul Pescăresc, începând cu ora 11.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*