Spitalul Județean Tulcea își caută medici de ATI pe Facebook

Spitalul Județean Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Conducerea Spitalului Județean Tulcea încă nu a găsit medici pentru Secția de Anestezie – Terapie Intensivă și nu sunt semne că cineva ar dori să vină la Tulcea pentru acest post. Ca soluție finală, managerul spitalului a postat pe pagina sa de Facebook un anunț de angajare.

Situația a escaladat în săptămâna de dinainte de Paște, când cei doi medici rămași pe secția ATI, au anunțat că își dau demisia, nemaifăcând față situației. Conducerea spitalului a trimis oferte către toți medicii din această specialitate prin intermediul Societății Române de Terapie Intensivă, dar fără succes. În cele din urmă, managerul Spitalului Județean Tulcea a făcut un ultim efort, postând și pe pagina sa de Facbook.

“În atenția medicilor ATI,
Stimați colegi!
Vă solicit ajutorul dvs pentru continuarea activității secției ATI din Tulcea.

Vă oferim:
1. Spor de 85%
2. Prime lunare prin Consiliul județean Tulcea
3. Cazare
4. Program flexibil
5. Secție ATI dotată corespunzător și colectiv prietenos.
Cei interesați mă pot contacta la tel. 0723217232.
Cu respect, dr. Tudor Năstasescu, manager SJU Tulcea medic primar chirurgie generală”.

Acesta a explicat de ce a apelat și la această metodă de recrutare.

„Situația este foarte critică. Avem dotări, asistente, locuință de serviciu, program flexibil, să își facă fiecare programul și gărzile cum vor, li se dă de la Consiliul Județean Tulcea și o primă lunară de peste 2000 de lei net… ne mulăm pe cerințele fiecăruia. Mai mult nu știm ce să mai facem“ a declarat Tudor Năstăsescu.

La Spitalul Județean Tulcea, deficitul de personal medical este o problemă veche, dar potrivit managerului, de când au crescut salariile au reușit să mai acopere din posturi și există speranța că schema se va completa.

Acesta consideră că sunt multe de făcut la nivel central, iar legislația în domeniu ar trebui modificată astfel încât să existe obligativitatea după rezidențiat, medicii să încheie un contract pe o anumită perioadă, prin care să muncească în unitatea sanitară unde practicat. De asemenea, după modelul francez, să existe opțiunea distinctă de a munci într-un spital de stat, sau într-o clinică sau spital privat. În prezent sunt medici care fac gărzi în spitale unde nu sunt angajați, sau pe lângă postul deținut într-un spital de stat mai au colaborări cu mai multe clinici private.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*