30 kg de sturion, fără documente legale au fost descoperite de polițiștii de frontieră din Chilia

Sturionul găsit asupra suspecților. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care dețineau 30 de kilograme de peşte, din familia sturionilor, fără documente legale.

În data de 20 aprilie, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, în zona Grindul Stipoc, un autoturism, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 33, respectiv 35 de ani, domiciliați pe raza judeţului Tulcea.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit, cantitatea de 30 kg pește (66 bucăți), din specia cegă, în stare congelată, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Totodată, cei doi bărbați, au prezentat declarațiile pe proprie răspundere prevăzute de Ordonanțele Militare, care nu erau completate corespunzător cu motivul și locul deplasării.

Cantitatea de peşte a fost redată mediului natural, conform procedurile legale, pentru că, ordinul privind măsurile de refacere și conservare a populațiilor de sturioni, exemplarele de sturioni sunt redate mediului natural, indiferent de starea acestora.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deținerea și transportul sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale și fals în declarații.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Ok,vad filmarea pusă,cum au dat drumul în mediul natural dacă din filmare se vede că e congelată.o întrebare pt organele competente care pun știrile

      • In articol se spune că au fost redate în mediul natural iar în filmare se vede cum le dezlipește din punga deci sunt congelate,cum anume sau redat în mediul natural dacă sunt congelate asta e întrebarea

      • Bună ziua. Scrie în articol „ordinul privind măsurile de refacere și conservare a populațiilor de sturioni, exemplarele de sturioni sunt redate mediului natural, indiferent de starea acestora.“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*