24 Ianuarie: Paula Seling și focuri de artificii în Piața Civică din municipiul Tulcea

Hora mare în Piața Civică din Tulcea

Consiliul Județean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei“ organizează luni, 24 ianuarie, începând cu ora 14.30, în Piața Civică din municipiu, un spectacol dedicat împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul se va încheia cu focuri de artificii.

Pe scena din centrul municipiului Tulcea vor urca: Ansamblul Folcloric „Dorulețul“, Ansamblul Folcloric „Băbăianca“, Ansamblul Folcloric „Danubius“, Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei“, Paul Ananie, Andreea Haisan, Gelu Voicu și Paula Seling.

Accesul în perimetrul special amenajat se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare referitoare la prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2.  În acest sens, participanții la spectacol sunt rugați să poarte masca de protecție, să păstreze distanța socială (2 metri între persoane), să se dezinfecteze.

Pe data de 24 ianuarie, românii sărbătoresc Mica Unire, în amintirea momentului istoric din 1859, când a avut loc Unirea Principatelor Moldova și Țara Românească, un prim pas către devenirea României Mari.

Unirea a fost realizată prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al ambelor Principate la data de 5 ianuarie 1859 în Moldova și la data de 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

Autorităţile administrației publice locale au obligația să se implice activ în promovarea acestui tip de evenimente, menite să pună în valoare cele mai importante repere istorice ale neamului nostru. Astfel, în fiecare an, la nivelul județului Tulcea, Mica Unire a fost marcată prin diferite manifestări culturale și artistice ce au avut loc pe raza municipiului.

În acest an, în afara spectacolului oferit cetățenilor județului, Consiliul Județean Tulcea organizează și a doua ediție a concursului on-line „Hai, tulceni, la Hora Mare!“: concurenții (indiferent de vârstă) trimit pe e-mail poze cu machete realizate din materiale reciclabile sau materiale din mediul natural. Concursul se va încheia pe data de 21 ianuarie 2022, cu premierea câștigătorilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*