135 de autovehicule de transport marfă și persoane au fost controlate de către polițiștii tulceni

Polițiștii au oprit mai mulți participați la trafic, pentru verificări. FOTO IPJ Tulcea

Peste 130 de autovehicule au fost verificate și peste 30 de sancțiuni au fost aplicate în cadrul acțiunilor pe raza județului Tulcea, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 22 – 27 iulie, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere săvârşite de conducătorii de autovehicule destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii tulceni au verificat 135 autovehicule, dintre care 36 de autovehicule destinate transportului de persoane și 99 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, polițiștii au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, Hotărârea Guvernului nr. 69/2012 privind stabilirea încălcărilor prevederilor regulamentelor CE și alte acte normative.

Acțiunile au vizat: depistarea transporturilor ilicite de mărfuri și persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranță, respectarea perioadelor de conducere și de odihnă, a dimensiunilor de masă și gabarit, deținerea certificatului de competență profesională și a documentelor de transport, a inspecției tehnice periodice și a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*