1,2 milioane lei pentru 40 proiecte social – culturale în județul Tulcea. Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea au semnat contractele de finanțare

Consiliul Județean Tulcea și Piața Civică. FOTO Adrian Boioglu
Consiliul Județean Tulcea și Piața Civică. FOTO Adrian Boioglu

Miercuri, 21 august, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a semnat împreună cu beneficiarii contractele de finanțare nerambursabilă pentru domeniile Sport și Activități social/culturale în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare.

La întâlnire au mai fost prezenți vicepreședintele Petre Badea și administratorul public al județului, Vasile Strat.

Este pentru prima dată când am solicitat ca la semnarea contractelor să privesc partenerii în ochi pentru a avea garanția că ceea ce ați propus în proiect se va întâmpla. Sper ca în perioada stipulată în contract să ne mai vedem. Anul trecut a fost o pauză financiară din cauza lipsei de resurse, dar anul acesta am încercat să asigurăm ceva mai mult sprijin decât în alți ani tocmai pentru a stimula tot ceea ce înseamnă cultura, sportul, orice manifestare de acest gen pe placul publicului larg, știut fiind că sportul și cultura sunt elemente de bază într-o societate.

Vreau să urez succes tuturor inițiatorilor acestor proiecte și vă propun ca la sfârșitul perioadei de implementare a acestora, în luna decembrie, să ne reunim timp de două ore pentru a vedea cu toții care sunt rezultatele activităților finanțate“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

În baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, în acest an au fost aprobate finanțări din bugetul Consiliului Județean Tulcea pentru 20 de proiecte din domeniul Activități social/culturale, în valoare de aproximativ 700.000 de lei și pentru 20 de proiecte din domeniul Sport, în valoare de aproximativ 500.000 de lei.

Consiliul Județean Tulcea a început acordarea finanțărilor nerambursabile pentru activități nonprofit de interes general încă din anul 2013, sprijinind desfășurarea a numeroase manifestări de succes.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*